AJANS DOĞU – Pazar günü Çat’ta düzenlenecek Geleneksel Mahallî At Yarışları, ilçede büyük bir heyecan yarattı. Erzurum başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yoğun katılım bekleniyor.
Bu yıl da Çat Belediyesi ve Çat Anadolu Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilecek yarışlar, hem sporseverlere hem de ata sporumuzu yaşatmak isteyen vatandaşlara unutulmaz bir gün sunacak. İlçede geleneksel hâle gelen bu organizasyon, bölgedeki atlı spor kültürünün korunması ve yeni nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.
Yarışlar, dört ayrı kategoride toplam 35 yarışmacının katılımıyla yapılacak. Katılımcılar; hız, dayanıklılık ve binicilik becerileriyle birincilik için kıyasıya mücadele edecek.
Yarışlarda dereceye giren sporculara bu yıl da anlamlı ödüller verilecek:
Birincilere tam altın
İkincilere yarım altın
Üçüncülere çeyrek altın takdim edilecek
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, yarışlar öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“At yarışları, hem ilçemizin kültürel mirasını yaşatmak hem de birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek açısından bizim için çok önemli bir etkinlik. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, Çat Atlı Spor Kulübüne ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hafta sonu tüm vatandaşlarımızı bu güzel organizasyona davet ediyoruz.”
Yarış alanında vatandaşlar için çeşitli ikramlar ve müzik gösterileri yer alacak. Çat Belediyesi, misafirlerin güvenliği ve konforu için tüm hazırlıkları titizlikle sürdürüyor.